Ruben zijn ervaringen uit het traineeship
april 3, 2023

Ruben was de eerste deelnemer van de Academie en heeft onderhand allerlei functies gedaan. Uit project Jaagpad in Alkmaar haalt hij op dit moment zijn voldoening, Ruben brengt BIM naar de bouwplaats!”

“Jaren geleden was ik in het kantoor van Ouwehand Katwijk. Ik vond het zo’n gaaf kantoorpand dat ik dacht: daar wil ik wel werken! In 2017 werd dat concreet, omdat ik voor mijn studie Bouwkunde een stage zocht. Een bekende vertelde over het nieuwe traineeship en na de sollicitatierondes kon ik direct aan de slag!

Jaagpad Alkmaar is een enorm groot project en het bouwsysteem van traditioneel bouwen vind ik erg interessant. De veelzijdigheid van het project zorgt ervoor dat ik elke dag wat anders kan doen. Plannen is heel belangrijk om te zorgen dat alles op de rit blijft. Kortom: de veelzijdigheid, grootheid en het team, maakt dat ik elke dag met plezier naar Alkmaar rijd!”

Mondiger
“De soft skills van het vak heb ik van de oudere garde geleerd, bijvoorbeeld de houding die je moet hebben als uitvoerder. Ik was eerst het lieve jongetje dat over de bouwplaats liep, inmiddels heb ik geleerd hoe je er strak op kan zitten om het proces goed te laten verlopen. Ik ben een stuk mondiger geworden! De hard skills ontwikkel ik door fouten te maken en daardoor beter te worden.

Ik ben digitaal sterk en doordat bouwprojecten steeds meer in BIM worden gedaan, kan ik hier goed mee werken. De gegevens uit dit systeem kan ik gemakkelijk verwerken en dit helpt om de oude generatie mee te nemen. Ik breng BIM naar de bouwplaats!”

Randzaken
Afgelopen jaar ben ik een opleiding gestart tot allround uitvoerder aan de BOB, een opleidingsinstituut voor de bouw. Daar leer je wat je als uitvoerder op je pad komt, zoals de randzaken die bij een project komen als leiderschap en financiën. In deze belangrijke randzaken die bij een uitvoerder horen, wil ik mij verder gaan verdiepen. Met als doel om over vijf jaar een uitvoerder te zijn die zelfstandig projecten uitvoert!”

BIM op de Bouwplaats

Lees ook

Michaela kiest voor het traineeship

Michaela is in 2022 gestart met het traineeship om te ontdekken wat het beste bij haar past. “Tijdens mijn studie Ruimtelijke Ontwikkeling kon ik voor een stage terecht bij Ouwehand. Ik heb tien weken stagegelopen bij de afdeling Ontwikkeling en Technische...

Nationale vrouwendag: vrouwen in de bouw

Volgens Bouwend Nederland is slechts 10 procent van het totaal aantal werknemers in de sector vrouw. Martin Ouwehand: ‘’Bij Ouwehand is het vrouwelijk aandeel van de collega’s 19 procent. Wij zien dat diversiteit krachtig en succesvol is binnen onze projectteams!’’...

Martijn zijn lessen uit de Ouwehand Bouw Academie

Martijn (24) begon in 2021 met zijn meewerkstage bij Ouwehand, schreef daarna zijn scriptie en begon in 2022 met zijn rol als werkvoorbereider. Deze stille kracht heeft een duidelijk doel voor ogen! “Voor mijn studie bouwtechnische bedrijfskunde in Amsterdam was ik op...

Meld je aan voor de Ouwehand Bouw Academie

Een mooie carrière in de bouw als vooruitzicht! De jeugd heeft de toekomst. Een prima motto. De jeugd moet dan wel de kans krijgen mee te bouwen aan deze toekomst. De Ouwehand Bouw Academie heeft het traineeship in het leven geroepen om door deze kansen jong talent te...