Michaela kiest voor het traineeship
maart 20, 2023

Michaela is in 2022 gestart met het traineeship om te ontdekken wat het beste bij haar past.

“Tijdens mijn studie Ruimtelijke Ontwikkeling kon ik voor een stage terecht bij Ouwehand. Ik heb tien weken stagegelopen bij de afdeling Ontwikkeling en Technische ontwikkeling. Daar heb ik mee kunnen kijken met de ontwikkeling van projecten. Zowel de technische ontwikkeling als de ontwikkeling spraken mij minder aan, omdat het lange trajecten zijn. Zo kwam ik erachter dat ik de snelheid van werkvoorbereiding veel leuker vind!

Via dit traineeship krijg je een mooie kans om veel te leren en te kijken wat je leuk vindt door meerdere afdelingen te bekijken. De werkvoorbereiding spreekt mij nog altijd het meest aan en hier zou ik graag nog veel meer over willen leren: hoe pak je een project aan? Uiteindelijk zou ik dat graag zelf willen doen.”

Onderdeel van het team
“Bij werkvoorbereiding ben ik echt onderdeel van het team en is mijn input van belang. Als je iets niet goed voorbereidt, dan kan het verkeerd gaan op de bouw. Gelukkig heb ik dat hier nog niet meegemaakt. Ik ga met plezier naar mijn werk en de gezelligheid komt mede door de leuke collega’s. Ook de afwisselende projecten geven mijn energie.

Ik ga meewerken aan project Cosunpark in Breda waar we net zijn begonnen. Met het werkvoorbereidingsteam  doe ik alle voorbereidingen voor het project, zo controleer ik bijvoorbeeld de tekeningen, maak ik uitrekstaten, volg ik overleggen, ik vraag offertes aan en maak offerte spiegels. Ik ga dit de komende zes maanden doen en daarna ga ik zes maanden de uitvoering in. Ik hoop dat ik de uitvoering ook bij dit project kan doen. Het leukste is natuurlijk om datgene wat ik heb voorbereid, ook in de uitvoering mag doen. Dat geeft dubbelop voldoening!”

Lees ook

Ruben zijn ervaringen uit het traineeship

Ruben was de eerste deelnemer van de Academie en heeft onderhand allerlei functies gedaan. Uit project Jaagpad in Alkmaar haalt hij op dit moment zijn voldoening, Ruben brengt BIM naar de bouwplaats!” “Jaren geleden was ik in het kantoor van Ouwehand Katwijk. Ik vond...

Nationale vrouwendag: vrouwen in de bouw

Volgens Bouwend Nederland is slechts 10 procent van het totaal aantal werknemers in de sector vrouw. Martin Ouwehand: ‘’Bij Ouwehand is het vrouwelijk aandeel van de collega’s 19 procent. Wij zien dat diversiteit krachtig en succesvol is binnen onze projectteams!’’...

Martijn zijn lessen uit de Ouwehand Bouw Academie

Martijn (24) begon in 2021 met zijn meewerkstage bij Ouwehand, schreef daarna zijn scriptie en begon in 2022 met zijn rol als werkvoorbereider. Deze stille kracht heeft een duidelijk doel voor ogen! “Voor mijn studie bouwtechnische bedrijfskunde in Amsterdam was ik op...

Meld je aan voor de Ouwehand Bouw Academie

Een mooie carrière in de bouw als vooruitzicht! De jeugd heeft de toekomst. Een prima motto. De jeugd moet dan wel de kans krijgen mee te bouwen aan deze toekomst. De Ouwehand Bouw Academie heeft het traineeship in het leven geroepen om door deze kansen jong talent te...