|Ouwehand bouw academie

Ervaring opdoen

Ben jij enthousiast om te leren en wil je daarnaast ervaring opdoen in de praktijk binnen een gedreven team van professionals? Ouwehand Bouw Academie biedt jou dan de mogelijkheid een traineeship te volgen binnen onze vestiging Katwijk of Gorinchem.

Talenten ontplooien

De jeugd heeft de toekomst. Een prima motto. De jeugd moet dan wel de kans krijgen mee te bouwen aan deze toekomst. De Ouwehand Bouw Academie heeft het traineeship in het leven geroepen om deze kansen voor talenten te creëren. Wij geven jou als jong talent graag de kans om een vliegende start te maken in de bouwwereld. In 6 tot 12 maanden tijd geven wij een kijkje in de ‘keuken’ van Ouwehand Bouw. Je doorloopt in deze periode drie verschillende afdelingen binnen ons bedrijf en gedurende deze periode word je begeleid door een enthousiaste, ervaren collega. Hierbij hechten we veel waarde aan het maken van de juiste match, zodat we zeker weten dat jij op de juiste plek terechtkomt en je carrière kan starten.

Biedt jong vakmanschap perspectief

Bekijk de video hier

Ouwehand Academie Biedt

h

Minimaal een jaarcontract

Een betaalde leerwerkplek

Uitzicht op een vast dienstverband

w

Begeleiding van ervaren professionals

Kunnen we bouwen met jouw talent?

JA, IK BEN DAT TALENT

 • Je hebt (bijna) een MBO / HBO diploma op zak
 • Je bent woonachtig in de nabijheid van één van onze vestigingen
 • Je durft vragen te stellen, ook vragen die niemand anders durft te stellen

First toggle

Stage

Wil jij een uitdagende en afwisselende stage met voldoende ruimte voor eigen initiatief? Wil je begeleid worden door ervaren professionals zodat jij binnen korte tijd je vakinhoudelijke kennis vergroot? Dan ben je bij Ouwehand Bouw aan het juiste adres!

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JOU?

 • Opleidingsniveau MBO/HBO
 • Goede (schriftelijke) beheersing van de Nederlandse taal
 • Persoonlijkheidskenmerken: aanpakken, nieuwsgierig, initiatiefrijk
 • Kennis van relevante software zoals Office en/of Autocad
 • Affiniteit met 3D/BIM

SOLLICITEREN
Ben jij klaar om deze uitdaging aan te pakken? Wacht dan niet langer en solliciteer snel. Jouw motivatie en CV kun je mailen naar bouwacademie@ouwehandbouw.nl. Ook voor vragen over de vacature kun je hiernaar mailen of telefonisch contact opnemen met ons kantoor op 071-4020274

Afstuderen

Als je afstudeert, sta je op de drempel van jouw nieuwe werkwereld. Een afstudeeropdracht is dan nog het enige dat tussen je schoolleven en carrière staat.

Graag geven we jou de kans deze afstudeeropdracht bij Ouwehand Bouw uit te voeren. Omringd door fijne collega’s met veel knowhow, kun jij je in een inspirerende omgeving volledig focussen op het tot een positief resultaat brengen van je afstudeeropdracht. We begeleiden je daar graag bij, maar eigen initiatief wordt zeer gewaardeerd. Laten we samen bouwen aan jouw talent!

Wil jij een uitdagende en afwisselende afstudeeropdracht bij ons uitvoeren met voldoende ruimte voor eigen initiatief? Wil je begeleid worden door ervaren professionals zodat jij binnen korte tijd je vakinhoudelijke kennis vergroot? Dan ben je bij Ouwehand Bouw aan het juiste adres!

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JOU?

 • HBO opleiding
 • Goede (schriftelijke) beheersing van de Nederlandse taal
 • Persoonlijkheidskenmerken: aanpakken, nieuwsgierig, initiatiefrijk
 • Affiniteit met 3D/BIM en relevante IT software voor de bouw

SOLLICITEREN

Ben jij klaar om deze uitdaging aan te pakken? Wacht dan niet langer en solliciteer snel. Jouw motivatie en CV kun je mailen naar bouwacademie@ouwehandbouw.nl. Ook voor vragen over de vacature kun je hiernaar mailen of telefonisch contact opnemen met ons op telefoonnummer: 071-4020274

Traineeship

De jeugd heeft de toekomst. Een prima motto. De jeugd moet dan wel de kans krijgen mee te bouwen aan deze toekomst. De Ouwehand Bouw Academie heeft het traineeship in het leven geroepen om deze kansen voor jou als talent te creëren. Kunnen we bouwen met jouw talent?

Wij geven jou als jong talent graag de kans om een vliegende start te maken in de bouwwereld. In 6 tot 12 maanden tijd geven wij jou een kijkje in de ‘keuken’ van Ouwehand Bouw. Je doorloopt in deze periode bijvoorbeeld drie verschillende afdelingen binnen ons bedrijf en gedurende deze periode word je begeleid door een enthousiaste en ervaren collega.

We hechten veel waarde aan het maken van de juiste match, zodat we zeker weten dat jij op de juiste plek terechtkomt en daar je carrière kan starten.

Wil je bij Ouwehand Bouw als trainee aan de slag? Vul dan hier je gegevens in en upload je CV. Jouw sollicitatie wordt dan in behandeling genomen en bij een positieve beoordeling word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

In het kennismakingsgesprek leren we elkaar kennen en onderzoeken we welke ambities jij hebt en hoe deze passen in de mogelijkheden binnen de organisatie. Onderdeel van deze oriëntatiefase is een online assessment: een vragenlijst die specifiek ontworpen is om relevante persoonlijkheidskenmerken te onderzoeken.

Op basis van het kennismakingsgesprek en het rapport van het assessment wordt verder invulling gegeven aan het traject.

Een programma voor een trainee kan bijvoorbeeld als volgt worden opgedeeld in onderdelen:

 • 4 maanden Uitvoering
 • 4 maanden Werkvoorbereiding
 • 4 maanden Projectontwikkeling

Voor de invulling van de verschillende perioden is een matrix opgesteld. Deze wordt bij aanvang van de periode verzonden en zal gedurende de periode ingevuld en geëvalueerd worden.

Ben jij het talent dat we zoeken, maar liggen jouw interesses bij andere bedrijfsonderdelen als hierboven beschreven? Aarzel niet, samen met jou willen we kijken hoe we deze werkvelden kunnen inpassen in jouw traineeprogramma.

Opleiden & Ontwikkelen

Innoveren, vooruitkijken en ontwikkelen. Niet voor even maar langdurig, een loopbaan lang. Blijven leren en ontwikkelen vinden we belangrijk bij Ouwehand Bouw. Daarom wordt op diverse manieren inhoud gegeven aan een opleidingsplan binnen onze organisatie:

Door middel van (herhalings-) cursussen, bedrijfsbrede opleidingen en mogelijkheden tot een individueel ontwikkelplan kunnen alle medewerkers zich ontwikkelen op een manier die bij hun vaardigheden en persoonlijkheid past.

Met elkaar vinden we een ontwikkelrichting die past bij bedrijf en individu en bouwen we talent verder uit!

Heb je vragen?

Neem dan contact op met

Yvonne Schoneveld

071 40 202 74
bouwacademie@ouwehandbouw.nl

Sollicitatieprocedure

Stap 1: Aanmelden

Aanmelden is heel eenvoudig. Stuur ons jouw motivatie en CV met je persoonlijke gegevens. Zet je eerste stap naar een nieuwe toekomst! Maak ons enthousiast, dan willen we je graag ontmoeten.

Stap 2: Screening

Wij bekijken je aanmelding zorgvuldig en laten je binnen twee weken weten of we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

Stap 3: Het kennismakingsgesprek

Wij nemen contact met je op om een eerste gesprek in te plannen. Het eerste gesprek is een kennismaking met elkaar. Klikt het tussen ons? Maar ook: wil jij ons graag als je nieuwe collega’s? Op die manier komen we te weten of jij die enthousiaste collega bent die wij zoeken.. Maar ook of de functie past bij wat jij zoekt.

Stap 4: Online Assessment

Is het eerste gesprek van beide kanten positief, dan vragen we je om een online assessment te maken. Deze bestaat uit een persoonlijkheidsvragenlijst. Dit zal allemaal worden besproken en uitgelegd. De uitkomsten hiervan zullen worden teruggekoppeld.

Stap 5: Inhoudelijk vervolggesprek

Klikt het tijdens onze kennismaking en heb je het online assessment afgerond, dan komt er een tweede gesprek. Daarin hebben we het uitgebreider over de inhoud van de functie en/of traject.

Stap 6: Aanbod

Vaak zijn twee gesprekken onderdeel van de procedure. En ontvang je daarna van ons het aanbod waarin we de gemaakte afspraken schriftelijk aan je bevestigen middels een contractmap.

Ons Talent In Beeld

Jesper Schonk

Assistent uitvoerder

"Dankzij de Ouwehand Bouw academie heb ik het zelfvertrouwen gekregen om leiding te geven op de bouwplaats."

Aron van der Plas

Assistent werkvoorbereider

"De Ouwehand Bouw Academie was voor mij de oplossing na het afstuderen, het gaf mij meer inzicht in de mogelijkheden binnen de bouw."

Henk van der Wel

Junior project manager ontwikkeling

"De Ouwehand Bouw Academie heeft mijn carrière een vliegende start gegeven, hierdoor zit ik helemaal op mijn plek bij projectontwikkeling."

Michael Cobussen

Trainee

"De Ouwehand Bouw Academie heeft mij de mogelijkheid gegeven om binnen een leuke en fijne omgeving mezelf te ontwikkelen en ontdekken welke functie het beste bij mij past."

Stephan Schilte

Junior project manager ontwikkeling

"De Ouwehand Bouw Academie heeft gezorgd voor een leerzame start van mijn carrière waarna ik doorgestroomd ben als junior project manager ontwikkeling."

Marit Copray

Trainee

"De Ouwehand Bouw Academie heeft mij de mogelijkheid geboden uit te zoeken bij welke functie mijn passie ligt."

Ruben van Beelen

Assistent Uitvoerder

"Dankzij de Ouwehand Bouw Academie heb ik op een veilige manier ontdekt welke functie het best bij mij past. Nu ben ik aan de slag als uitvoerder op een uitdagend project."