Nationale vrouwendag: vrouwen in de bouw
maart 8, 2023

Volgens Bouwend Nederland is slechts 10 procent van het totaal aantal werknemers in de sector vrouw. Martin Ouwehand: ‘’Bij Ouwehand is het vrouwelijk aandeel van de collega’s 19 procent. Wij zien dat diversiteit krachtig en succesvol is binnen onze projectteams!’’

Vier bouwvrouwen bij Ouwehand delen hoe verrassend leuk de bouwsector is.

Annemieke is kopersbegeleider in Gorinchem: ‘’De afwisseling in mijn functie als kopersbegeleider vind ik het leukst. Het ene moment informeer ik kopers tijdens een informatiebijeenkomst op kantoor en het andere moment ben ik op de bouwplaats om de kopers te verwelkomen voor een kijkmoment in de woning. Met een helm op en veiligheidsschoenen aan vragen kopers mij weleens of ik dezelfde persoon ben als waar ze mee aan tafel hebben gezeten aan het  begin van het traject.’’

Yvonne is HR-manager en ziet binnen Ouwehand dat er steeds meer vrouwen voor de bouw kiezen. ‘’Op dit moment zijn er meerdere meiden die een traineeship volgen vanuit de Ouwehand Bouw Acadamie en ook uit de stageaanvragen die we ontvangen zien we dat steeds meer meisjes een bouwopleiding volgen! Leuk om deze ontwikkeling te zien. We merken ook dat er nog stappen te maken zijn voor vrouwen in de bouw. Dit geeft kansen voor de toekomst!

Vrouwen in de bouw

Marjolein is facilitair medewerker: ‘’Ik vind de man-vrouwverhouding hartstikke goed bij Ouwehand. Er is wederzijds respect en er wordt geen onderscheid gemaakt. Ik heb daarom niet het gevoel dat ik in een mannenwereld werk. Misschien komt het doordat ik ben opgegroeid met vijf broers en ik me one of the guys voel. Ik denk persoonlijk dat het in elke sector belangrijk is dat er een mix is van zowel mannen als vrouwen. Vrouwen kijken op een andere manier naar zaken als mannen. Door de mix kun je optimaal de kwaliteiten in elkaar naar boven halen.’’ Lijkt het jou leuk met Marjolein samen te werken? Bekijk dan hier de vacature van Applicatiebeheerder ERP.

vrouwendag bouwsector

Xynthia is manager materieeldienst en zorgt dat de mannen op de bouwplaats hun werk kunnen doen: “Ik vind het schakelen met de uitvoerders en het contact met collega’s heel leuk. Als een echte regeltante vind ik het heerlijk om alles voor hun in orde te maken zodat zij vervolgens vlekkeloos kunnen gaan bouwen. Daarnaast blijft het een uitdaging om alles goed te organiseren en de planning iedere dag weer op orde te krijgen. Verder houd ik mij bezig met de inrichting en uitstraling van de bouwplaatsen. Erg leuk om te doen en het vrouwelijk oog voor details komt hier mooi van pas!”

Materieeldienst Ouwehand

 

 

Lees ook

Ruben zijn ervaringen uit het traineeship

Ruben was de eerste deelnemer van de Academie en heeft onderhand allerlei functies gedaan. Uit project Jaagpad in Alkmaar haalt hij op dit moment zijn voldoening, Ruben brengt BIM naar de bouwplaats!” “Jaren geleden was ik in het kantoor van Ouwehand Katwijk. Ik vond...

Michaela kiest voor het traineeship

Michaela is in 2022 gestart met het traineeship om te ontdekken wat het beste bij haar past. “Tijdens mijn studie Ruimtelijke Ontwikkeling kon ik voor een stage terecht bij Ouwehand. Ik heb tien weken stagegelopen bij de afdeling Ontwikkeling en Technische...

Martijn zijn lessen uit de Ouwehand Bouw Academie

Martijn (24) begon in 2021 met zijn meewerkstage bij Ouwehand, schreef daarna zijn scriptie en begon in 2022 met zijn rol als werkvoorbereider. Deze stille kracht heeft een duidelijk doel voor ogen! “Voor mijn studie bouwtechnische bedrijfskunde in Amsterdam was ik op...

Meld je aan voor de Ouwehand Bouw Academie

Een mooie carrière in de bouw als vooruitzicht! De jeugd heeft de toekomst. Een prima motto. De jeugd moet dan wel de kans krijgen mee te bouwen aan deze toekomst. De Ouwehand Bouw Academie heeft het traineeship in het leven geroepen om door deze kansen jong talent te...