Ga naar hoofdinhoud

Wethouder Fleur Spijker bezoekt innovatief project Statendijck in Leiden

Wethouder, Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen, Fleur Spijker van de Gemeente Leiden kwam afgelopen week, tijdens het kaderoverleg van Ouwehand Bouw, kijken naar het innovatieve gevelklaarsysteem van Spaansen dat gebruikt wordt bij het project Statendijck in Leiden.

Gevelklaarsysteem van Spaansen

In project Statendijck Leiden worden compleet afgewerkte gevels gemonteerd op de casco-woningen. Door gebruik te maken van dit gevelklaar concept van Spaansen wordt het bouwtempo verhoogd, de kosten verlaagd en CO2-uitstoot gereduceerd. En dat allemaal met een gevel met behoudt van een authentieke uitstraling. Het gehele productieproces van de gevels vindt plaats in de fabrieken van Spaansen en onder geconditioneerde omstandigheden. Dat staat garant voor een betrouwbaar product met een lange levensduur.

Realisatie van betaalbare en kwalitatief goede woningen

Bij Ouwehand Bouw wordt bij uiteenlopende nieuwbouwprojecten gewerkt volgens onze unieke OB2-formule. De OB2-formule is een bouwconcept voor de realisatie van betaalbare en kwalitatief goede woningen bij (her)ontwikkeling van bouwlocaties. OB2 maakt het mogelijk om compleet, tegen lage kosten en flexibel woningen te realiseren. Door standaardisatie van het proces en elementen garanderen wij een korte bouwtijd en houden wij de kosten laag.

Project Statendijck Leiden

Project Statendijck is het tweede project bij Ouwehand Bouw waar dit vernieuwende gevelklaarsysteem wordt toegepast. Dit project omvat 14 woningen welke allemaal met dit systeem worden gebouwd. Benieuwd naar project Statendijck in Leiden? Neem een kijkje op onze projectpagina.

Meer nieuws

Ouwehand Bouw sponsort VV Katwijk

Ouwehand Bouw stimuleert graag de lokale sportiviteit en sponsort daarom…

Lees meer

Ondertekening bouwplan appartementencomplex Hooghkamer Voorhout

Afgelopen vrijdag hebben Directeur Hans Al van Woonstichting Stek en…

Lees meer

Waarom omarm jij de SDG’s?

In de zomer van 2020 hebben wij u al kort…

Lees meer
Back To Top