Ga naar hoofdinhoud

Onze kernwaarden

Samen, Vernieuwend, Betrouwbaar en Plezier

Over Ouwehand

Wij creëren een ruimte om je prettig in te voelen. Wij ontwikkelen, bouwen en verbouwen. Zo ervaren gebruikers en eigenaren van gebouwen wonen en werken in een betrouwbare en veilige omgeving. Dit doen wij al vier generaties lang.

Samen, Vernieuwend, Betrouwbaar, Plezier

Wij streven naar een prettige samenwerking, zowel intern als extern waarbij wij werken met de beste partijen. Van binnenuit stimuleren wij vernieuwing en hechten wij veel waarde aan verduurzaming. Werken met en bij een familiebedrijf doe je met plezier; net als in een familie is er een hoge betrokkenheid en respect naar elkaar toe. Wij doen wat we beloven en kennen onze klanten.

Plezier in je werk is het allerbelangrijkste

Bekijk eens onze vacatures en wie weet maak jij binnenkort deel uit van Ouwehand! Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe Ouwehand bouw’ers

Bekijk vacatures

Wij ontwikkelen

Ouwehand is een ontwikkelingspartner voor woningbouw én utiliteitsbouw. Samen met onze partner  creëren wij een betrouwbare woon- en werkruimte. Hierbij werken wij vanuit onze vestigingen Katwijk en Gorinchem, zo zijn wij altijd betrokken en dichtbij het project.

Wij bouwen

Ouwehand is gespecialiseerd in de realisatie van zowel woningbouw en utiliteitsbouw. Een plek waar je plezier hebt en kan wonen en werken in een betrouwbare omgeving. Voel de ruimte in onze woningen en kantoorpanden.

Wij verbouwen

Ouwehand voert ook bouwwerkzaamheden voor de zakelijke markt uit. Of het nu gaat om kleinschalig onderhoud bij een zorginstelling of om een grote transformatie van een monumentaal pand voor een supermarktketen, onze vertrouwde aanpak is bij elk project hetzelfde.

Geschiedenis

Ouwehand, een familiebedrijf sinds 1943. Lees hieronder meer over de historie en de betrokken personen.

Willem Ouwehand

De oprichting van Ouwehand vond plaats in 1943 door Willem Ouwehand. Door werkgebrek in de oorlogsperiode moest hij noodgedwongen timmerwerk uitvoeren om nog enigszins wat geld te verdienen. Zo voerde hij kleine timmerklussen uit in Wassenaarse villa’s. In veel van deze huizen zorgt hij ervoor dat de radio’s werden ‘weg getimmerd’, zodat deze niet in beslag werden genomen door de Duitsers en spijkerde Willem de villa’s van gevluchte welgestelde eigenaren dicht. Na de oorlog bouwde hij verder aan de ontwikkeling van Ouwehand.

Martin Ouwehand sr

Na de dienstplicht te hebben vervuld, in Nederlands-Indië, kwam zijn zoon, Dhr. Martin Ouwehand, in het bedrijf werken als timmerman. ​In het begin van de jaren 60 trok de oprichter zich langzamerhand terug uit het bedrijf. Martin Ouwehand hield vooralsnog kantoor aan huis en breide het bedrijf stap voor stap uit.

Peter Ouwehand

Na alle facetten van het familiebedrijf te hebben doorlopen werd in 1986, Peter Ouwehand, directeur van het bedrijf. In 1990 nam Peter Ouwehand, de huidige algemeen directeur, het bedrijf over. Per 2020 deelt Peter het algemeen directeurschap met zijn zoon, Martin Ouwehand.

Martin Ouwehand

In 2015 voegde Martin Ouwehand, zoon van Peter, zich toe aan het team van Ouwehand. Hij trad in dienst als projectleider en behoort sinds 2018 tot de directie van het bedrijf dat zijn overgrootvader in 1943 jaar heeft opgericht. Per 2020 vervult Martin de rol van algemeen directeur / eigenaar.

MVO

Naast dat wij in onze bedrijfsvoering zo verantwoord mogelijk omgaan met het milieu, zetten wij ons in voor het goede doel. Ouwehand is al jaren verbonden aan Dorcas Hulp & Ontwikkeling. Deze stichting voert projecten uit in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Samen met Dorcas bouwen wij aan een mooiere wereld.

Dit doen wij door acties te starten met als doel het inzamelen van geld. Van 2003 tot nu hebben wij al vele projecten opgestart om een aanzienlijke verandering voor de allerarmsten waar te maken.

Villabouw

Een onderdeel van Ouwehand is Alkemade Villabouwers, gespecialiseerd in luxe villabouw. Hierbij voeren zij in opdracht van architecten en particulieren projecten uit. Meer informatie?

Ga naar Alkemade Villabouwers
Back To Top