Ga naar hoofdinhoud

Gezinshuis Alas bereikt hoog(s)te punt!

Alkemade Villabouwers, onderdeel van Ouwehand Bouw op het gebied van exclusieve villabouw, bouwt naar ontwerp van Architectenbureau Archivice een nieuw gezinshuis aan de Componistenlaan te Voorhout. Het gezinshuis biedt plek aan kwetsbare kinderen en jonge moeders. Door deze moeders intensief te begeleiden hopen Jaap en Janneke van Beelen, initiatiefnemers van Gezinshuis Alas, met hun begeleiding gedwongen uithuisplaatsingen van kinderen te voorkomen.

Een prachtig hoog(s)te punt

Op 12 april jl. vierde wij, samen met dit gezin, het hoogste punt van het huis. Corona-proof plaatste de kinderen van het echtpaar een champagnefles in de nieuwe gevel. Deze fles, met inhoud, staat symbool voor “het geheim van Alas”. Zowel Ouwehand Bouw als, de architect, onderaannemers, burgemeester en het gezin zelf hebben brieven in de fles gestopt. In de brieven beschrijven ze allen op hun eigen manier het ontstaan van het (gezins)huis. Jaap: “We hopen dat de fles de komende 60 jaar niet gevonden wordt. Het idee is dat bij een eventuele verbouwing door toekomstige bewoners, de historie van het gebouw teruggevonden wordt”. Een leuk idee van de architect om op deze manier het hoogste punt te vieren.

Spectaculaire veiling op zaterdag 17 april

De bouw van het gezinshuis wordt door veel mensen/ondernemers ondersteund. Stichting Gezinshuis Alas organiseert diverse acties om de inrichting van de studio’s te bekostigen. Daarom stond er een spectaculaire veiling op de agenda. De opbrengst van de veiling wordt volledig gebruikt voor de inrichting van de moeder/baby studio’s.

 

De oplevering van het gezinshuis staat gepland voor eind juli 2021. In september 2021 verwachten Jaap en Janneke de eerste moeders te ontvangen. Meer informatie over het gezinshuis is te lezen op: www.gezinshuisalas.nl

Meer nieuws

Ouwehand Bouw sponsort VV Katwijk

Ouwehand Bouw stimuleert graag de lokale sportiviteit en sponsort daarom…

Lees meer

Ondertekening bouwplan appartementencomplex Hooghkamer Voorhout

Afgelopen vrijdag hebben Directeur Hans Al van Woonstichting Stek en…

Lees meer

Waarom omarm jij de SDG’s?

In de zomer van 2020 hebben wij u al kort…

Lees meer
Back To Top