Esmée volgt de Ouwehand Bouw Academie
april 17, 2023

Esmée volgt sinds een aantal maanden de Ouwehand Bouw Academie. Zo kan ze in alle rust ontdekken wat het vak van calculatie en werkvoorbereiding precies inhoudt.

“Via mijn vriend ben ik bij Ouwehand terecht gekomen. Hij hoorde dat er een calculator werd gezocht en vond deze functie direct bij mij passen. Tijdens mijn sollicitatie, werd ik op de Academie gewezen. Dit was dé ultieme kans voor mij om te ontdekken wat het vak van calculatie en werkvoorbereiding precies inhield!

Ik doe nu de calculatie en ondersteun mijn collega Coen en Paul. Momenteel werk ik aan het project Cosun in Breda waar ik een werkbegroting maak, daarnaast doe ik een aantal projecten voor Bouwplus.”

Betere begeleiding
”Ik was gewend alles over te nemen wat de opdrachtgever wilde. Hier niet, zo moet ik bijvoorbeeld meedenken met bezuinigingen en of het wel uitvoerbaar is. Dat meedenken in het proces vind ik erg leuk. De collega’s met wie ik nu werk, brengen hun enthousiasme goed over voor de rol als calculator.”

Binnenhalen
“Ik haal voldoening uit projecten en opdrachten binnenhalen. Het is een heerlijk gevoel wanneer je weken aan een aanbesteding of tender werkt en deze daadwerkelijk wordt binnengehaald. Hierin groei ik steeds meer. Momenteel ben ik met een aanbesteding bezig, dus over een paar weken komt de uitslag. Erg spannend!”

Lees ook

Ruben zijn ervaringen uit het traineeship

Ruben was de eerste deelnemer van de Academie en heeft onderhand allerlei functies gedaan. Uit project Jaagpad in Alkmaar haalt hij op dit moment zijn voldoening, Ruben brengt BIM naar de bouwplaats!” “Jaren geleden was ik in het kantoor van Ouwehand Katwijk. Ik vond...

Michaela kiest voor het traineeship

Michaela is in 2022 gestart met het traineeship om te ontdekken wat het beste bij haar past. “Tijdens mijn studie Ruimtelijke Ontwikkeling kon ik voor een stage terecht bij Ouwehand. Ik heb tien weken stagegelopen bij de afdeling Ontwikkeling en Technische...

Nationale vrouwendag: vrouwen in de bouw

Volgens Bouwend Nederland is slechts 10 procent van het totaal aantal werknemers in de sector vrouw. Martin Ouwehand: ‘’Bij Ouwehand is het vrouwelijk aandeel van de collega’s 19 procent. Wij zien dat diversiteit krachtig en succesvol is binnen onze projectteams!’’...

Martijn zijn lessen uit de Ouwehand Bouw Academie

Martijn (24) begon in 2021 met zijn meewerkstage bij Ouwehand, schreef daarna zijn scriptie en begon in 2022 met zijn rol als werkvoorbereider. Deze stille kracht heeft een duidelijk doel voor ogen! “Voor mijn studie bouwtechnische bedrijfskunde in Amsterdam was ik op...