Geschiedenis

In 1943 is Willem Ouwehand, door werkgebrek in de oorlogsperiode, met klein timmerwerk gestart. De oprichting van Ouwehand Bouw was een feit. 

 

Een significant detail, de eerste werkzaamheden bestonden onder andere uit het ‘weg timmeren’ van radio’s welke anders, door de bezetters, werden geconfisqueerd. 

 

Na de oorlog was er een bouwplicht. Iedereen met een eigen kavel had de plicht een huis erop te bouwen. Als snel kochten aannemers die plichten over en zo begon, ook voor Ouwehand, de bouw van woningen.  Na de dienstplicht te hebben vervuld, in Nederlands Indië, kwam zijn zoon, Dhr. Martin Ouwehand, in het bedrijf werken als timmerman. ​In het begin van de jaren 60 trok de oprichter zich langzamerhand terug uit het bedrijf. Zijn zoon, Martin Ouwehand, hield vooralsnog kantoor aan huis en breide het bedrijf stap voor stap uit. 

 

Met het ontwikkelen van veertig luxe appartementen “De Vijverhof” werd een teerling geworpen. Een voorzichtig begin van de projectontwikkeling. Na al de facetten van het familie bedrijf te hebben doorlopen werd in 1986, Peter Ouwehand, directeur van het bedrijf. In 1990 nam Peter Ouwehand, de huidige algemeen directeur en tevens enig aandeelhouder van de holding, het bedrijf over. 

 

Ouwehand Bouw is dus als eenmanszaak begonnen en nu uitgebreid tot een middel grote onderneming.

Ouwehand Bouw
Home
Ouwehand Bouw
Historie sinds 1943
Ouwehand Bouw
Ouwehand Bouw
Ouwehand Bouw
Zoeken